Αναζήτηση

Φαγητό – διασκέδαση

 

Ξέχωρα από τις φυσικές ομορφιές του νησιού και τα πολιτιστικά της μνημεία, η Πάρος είναι ένα αγαπημένος προορισμός και για τη νυχτερινή της ζωή και διασκέδαση.

Με πάρα πολλά μπαρ, κλαμπ, καφετέριες, ταβερνάκια με ελληνική μουσική, όμορφα ρομαντικά εστιατόρια ακόμα και ίντερνετ καφέ καλύπτει όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις κάθε ηλικίας. Το καλοκαίρι σε πολλά από τα χωριά θα έχετε τη χαρά να πάρετε μέρος σε πολλά φεστιβάλ, παραστάσεις, εκδηλώσεις και πανηγύρια.

Στα θερινά σινεμά ζήστε μοναδικές βραδιές κάτω από τα άστρα, ενώ για τους φιλότεχνους υπάρχουν πολλές γκαλερί. Κλασική μουσική μπορείτε κατά καιρούς να παρακολουθήσετε στο περίβολο της Εκατονταπυλιανής, ενώ παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια παρουσιάζονται στο περίβολο της Παναγίας στη Νάουσα.

Πολλές από τις εκδηλώσεις μας είναι θρησκευτικές, άλλες για να μας θυμίζουν διάφορα ιστορικά γεγονότα ενώ κάποιες άλλες προς τιμή των ψαράδων μας.

Μια φορά το χρόνο κάθε εκκλησάκι πανηγυρίζει. Κατά τη διάρκεια αυτών των πανηγυριών, συνυπάρχει το θρησκευτικό συναίσθημα μαζί με τη χαρά της ζωής, αφού μετά τη λειτουργία ακολουθούν τα κεράσματα, χορός και ντόπιες νοστιμιές. Μη χάσετε την ευκαιρία να χορέψετε και να γιορτάσετε μαζί μας υπό τους ήχους των νησιώτικων τραγουδιών και της παραδοσιακή μας μουσικής.

Από την άλλη εκδηλώσεις και γιορτές οργανώνονται συχνά με αποτέλεσμα να έχει πάντα κάπου να πάει και κάτι να παρακολουθήσει, κάθε Παριανός και επισκέπτης (Συμπόσιο Γλυπτικής στα αρχαία λατομεία, Γιορτή του Ψαριού στη Νάουσα και στην Αλυκή, Γιορτή του Καράβολα στις Λεύκες, φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα», «Φεστιβάλ Παριανής και Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας» κ.ά